Annons

Simon är bäst i spurten

Växjö • Publicerad 16 september 2018
Foto: Filip Sjöfors

Östers snabbfotade mittfältare Simon Helg är trögstartad på morgonen men brukar få upp farten lagom till eftermiddagen och kvällen. Även när det gäller fotbollssäsongen så är han som allra bäst i slutet, under höstsäsongen. Nu laddar han inför slutspurten av Superettan.

– Vi siktar på att nå kvalplatsen. Det vore härligt att ta steget upp i Allsvenskan!

Annons

Superettan går nu in i sitt avgörande slutskede. Helsingborg och Falkenberg ser ut att ta hem direktplatserna till Allsvenskan men kampen om tredjeplatsen tillika kvalplatsen är inte avgjord. Trots förlusterna den senaste tiden har Öster inte gett upp kampen.

– Vi jagar underifrån och har definitivt chansen, konstaterar Simon Helg, lagets offensiva mittfältsmotor.

Magazinet träffar Simon tidigt en förmiddag, vilket inte är hans favoritstund på dagen. För säga vad man vill om Simon, men morgonpigg är han inte.

– Nej, jag är väldigt trött på morgonen och gillar att snooza. Helst vill jag ställa sju-åtta väckarklockor för att vara helt säker på att jag verkligen vaknar och stiger upp på morgonen.

Men efter en seg startsträcka så brukar Simon få upp energin lagom till eftermiddagsträningen eller matchen. Faktum är att detta mönster avspeglas även på säsongen, då Simon oftast är som allra bäst under höstsäsongen.

– Jag är bra på att spurta, konstaterar han.

Årets Öster-säsong har pendlat friskt mellan bra och dåliga insatser. Stundtals har spelet varit bländande, ibland mediokert. Simon sammanfattar årets insatser så här:

– Vi hade en väldigt positiv försäsong, särskilt i cupen. Jag tyckte att alla bitar med det nya spelsystemet och de nya spelarna i truppen funkade bra. Men sen fick vi en dålig start på serien. Vändpunkten kom innan sommaruppehållet då vi gjorde flera bra matcher i rad. Därefter tycker jag att vi spelat med stigande självförtroende. Vi kanske inte har spelat lysande 90 minuter rakt igenom, men vi känner oss trygga i vårt spel och vet att vi är tillräckligt bra för att vända matcher om vi kommer i underläge.

Och hur ser du på din egen säsong?

– Den sammanfaller mycket med övriga laget. En bra försäsong, en svag inledning av serien men sedan en stigande formkurva i höst. Tyvärr har vi åkt på några onödiga förluster nu i slutet.

Annons

Simons stora styrka är framför allt tekniken i kombination med snabbheten. Med sina återkommande, snabba ruscher är han ett av lagets främsta offensiva vapen, vilket resulterar i både assist och mål.

– Jag trivs bra med den roll jag fått i laget!

Simon har tidigare spelat i klubbar som GIF Sundsvall, Hammarby och Åtvidaberg. Till Öster värvades han inför säsongen 2017 som en viktig pusselbit i formandet av ett blivande Allsvenskt lag, och hans egen målsättning är solklar.

– Ja, jag vill tillbaka till Allsvenskan. Att jag valde Öster var för deras målsättning och satsning på att ta steget upp i Allsvenskan. Förhoppningsvis kan vi göra det redan i år!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons