Skellefteå sänkte Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 16 januari 2020
.
.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Viktor Fasth stod för flera fina räddningar under torsdagens match mot Skellefteå. Men Växjö Lakers räckte inte till. Laget förlorade med 1–2 i Vida Arena.

Skellefteå startade bättre än Växjö Lakers. Efter drygt åtta minuters spel tog gästerna ledningen genom Adam Pettersson. Pettersson åkte senare på två 2-minutersutvisningar efter en hård tackling mot Roman Horák. Horák kunde dock spela vidare.

Skellefteå behöll ledningen genom den andra perioden och det var först i tredje som Lakers kvitterade. Emil Pettersson satte pucken i nätet med hjälp av Richard Gynge och Tim Erixon vid 46:22. Men det tog inte mer än 18 sekunder innan Skellefteås Albin Sundsvik tog tillbaka ledningen och gjorde 1–2, vilket också blev matchens slutresultat.

Med drygt tre minuter kvar åkte Roman Horák på ytterligare en smäll och fick ett jack under ögat. Men då blev det ingen utvisning.