Annons

Skulle bytas ut – frälste Öster

Publicerad 20 augusti 2018
Simon Helg blev stor matchhjälte för Öster när laget besegrade IK Frej på måndagen. Bilden är från ett tidigare tillfälle.
Simon Helg blev stor matchhjälte för Öster när laget besegrade IK Frej på måndagen. Bilden är från ett tidigare tillfälle.Foto: Lena Gunnarsson

Simon Helg blev liggandes med krampkänning i ena vaden. Klockan hade tickat upp på 80 minuter och Östers yttermittfältare tecknade för byte till tränaren Christian Järdler. Järdler hade lämnat över lappen till domaren och var beredd att plocka Helg av plan.

Men bytet blev aldrig av – tur för Öster.

Annons

Simon Helg skulle nämligen först i den 87:e spelminuten passa fram till inbytte Mattias Pavic 1-0-mål och blott en minut senare fastställde Helg själv slutresultatet till 2-0.

Öster besegrade IK Frej på måndagen efter att Simon Helg blivit stor matchhjälte.

– Jag fick extrem krampkänning i ena vaden men fick bra hjälp av deras spelare och så fick vi det att släppa... det gick ju bra, säger Helg.

Det var nära att du blev utbytt?

– Ja, tur att han (Christian Järdler) frågade så att jag hann neka, där hade han nog plockat ut mig annars.

Öster tog blott andra segern på hemmaplan för säsongen i Superettan. En vinst som alltså satt långt inne.

– Vi är inte jättenöjda med första halvlek. Då kom vi längre i från i vår press än vad vi vill göra. Det är en jämn match de kom också fram i lite halvchanser, jag bände ett jätteläge i första. Men sen kom vi ut och gjorde det bättre i andra, fick tryck på dem. Så när ettan kom var det väldigt skönt.

ÖIF hakar nu på i striden om först och främst tredjeplatsen som innebär kvalspel mot allsvenskan. Upp till AFC Eskilstuna, som just nu parkerar som trean, har fyran från Växjö fyra poäng. 19 omgångar är spelade och elva matcher återstår av serien.

– Vi skaffade oss det här läget innan vi gick på ledigheten. Vi har alla möjligheter att vara med och slåss om de övre platserna, känns som ett rätt behagligt läge att få jaga underifrån.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons