Annons

Slutar i landslaget - ” fungerar inte”

Växjö • Publicerad 5 juni 2018
Foto: Smålandsposten

Redan inför de olympiska spelen i Pyeongchang i februari meddelade Växjöbördiga Anna Borgqvist att hon slutar i svenska landslaget, endast 25 år gammal. Den gångna säsongen spelade Borgqvist i Brynäs men nu väntar spel i Leksand. Det blir dock inget fortsatt spel i blågult - om läget och förutsättningar fortsätter som det är just nu.

– Det har varit så mycket press och vi spelare får inte mycket för det. Man måste ta ledigt från jobbet och så vidare. Det här fungerar inte i det långa loppet. Då väljer jag hellre att kliva åt sidan. Det är så jäkla dåliga förutsättningar och jag tänker inte gå med på det längre. Det är inte så att jag inte vill spela i landslaget, men det är inte värt att må så dåligt i vardagen för att kunna spela landskamper. Det får vara nog och jag har redan gjort två OS och fem VM under dom förutsättningar som är och har varit, säger hon i en intervju med Hockeysverige.

Läs hela intervjun här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons