Annons

Slutspelsfeber bland supportrarna: ”Skriker lite högre och klappar lite hårdare”

I en enad front står de, match efter match, redo att ge sitt allt för sitt lag.
När det är dags för slutspel i SHL tar supporterklubben Lakers Lakejer sitt engagemang till ännu högre nivåer.
– Alla steppar upp, säger klackledaren Christoffer ”Coffe” Mattisson.
Växjö • Publicerad 21 mars 2024
Christoffer ”Coffe” Mattisson, klackledare för Lakers Lakejer, är redo att leda supportrarna och skapa en oslagbar stämning på läktaren inför det kommande slutspelet.
Christoffer ”Coffe” Mattisson, klackledare för Lakers Lakejer, är redo att leda supportrarna och skapa en oslagbar stämning på läktaren inför det kommande slutspelet.Foto: Privat

Med SHL-säsongen som närmar sig sitt slut är spänningen inte bara kännbar på isen. Även supportrarna på läktaren upplever den ökade intensiteten och tempot som följer med slutspelshockeyn.

– Precis som spelarna, kommer alla steppa upp lite extra. Alla vet att varje period är avgörande och att allt står på sin spets. Så vi skriker lite högre och klappar lite hårdare, det kommer att märkas, säger ”Coffe” Mattisson, klackledare i Lakers Lakejer.

Annons

För Lakejernas trogna har förberedelserna inför slutspelet varit intensiva. Under flera dagar har tifogruppen lagt ner otaliga timmar på att skapa imponerande tifon.

– Till slutspelet gör man tifot lite extra maffigt och stort. Alla tifon som vår grupp skapar är coola och mäktiga tycker jag, men det är klart att man lägger lite extra krut nu i slutspelstider.

Tifogruppen lägger ner flera dagars förberedelser för att skapa imponerande och färgstarka tifon inför slutspelet.
Tifogruppen lägger ner flera dagars förberedelser för att skapa imponerande och färgstarka tifon inför slutspelet.Foto: Privat

Under en veckas tid har supportrarna fått låta sina röster vila, i väntan på att nu återigen fylla Vida Arena med sin sång.

– Många kommer förmodligen att anlända till arenan lite tidigare än vanligt för att ladda upp, ta en öl och komma i stämning, berättar Coffe om uppladdningen.

Hans egna ritual inför matchen inkluderar träning på gymmet och en lättare måltid innan han beger sig till arenan. Likt föregående år hoppas han på spännande och jämna matcher.

– Så länge vi går vinnande ur det! Det blir mer spänning och det ska det vara i ett slutspel och då brukar även publiken tända till lite extra.

På frågan om vad som krävs för att han ska vara nöjd med klackens insats svarar han:

– Jag är nöjd så länge alla gör sitt yttersta och hjälper till. Vill man inte skrika kan man hjälpa till genom att klappa. Det gäller ju även sittplatspubliken, så man skapar den här inramningen. Vi har bevisat många gånger förut att vi kan vara den extra pushen som spelarna behöver – en sjätte utespelare som man kallar det för.

Enligt Coffe har klacken gjort betydande framsteg på läktaren under årets grundserie.

– Vi har arbetat hårt med att komma fram med nya ramsor och fått väldigt bra respons från läktaren. På läktaren finns en kärna som alltid är på plats och skriker och hejar, och den har blivit större, bättre och starkare tycker jag. Även sittplatspubliken har steppat upp.

Här saknas innehåll

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons