SM-GULD TILL VÄXJÖ LAKERS

Växjö • Publicerad 10 maj 2021
Växjös Fredrik Karlström jublar efter att ha gjort 2-1.
Växjös Fredrik Karlström jublar efter att ha gjort 2-1.Foto: JONAS LJUNGDAHL

2015. 2018. 2021. För tredje gången är Växjö Lakers svenska mästare i ishockey. Torsdagens match i Vida Arena slutade 6-2 till Växjö Lakers och innebär att Lakers vinner finalserien mot Rögle BK med 4-1 i matcher.

Gästande Rögle tog ledningen i den första perioden genom förre Lakersspelaren Olli Palola. I den andra perioden kvitterade Växjö Lakers genom slutspelets poängkung Pontus Holmberg.

Inför den tredje perioden var ställningen 1-1 och precis som flera tidigare finalmatcher mellan lagen var det en jämn drabbning. I början av den tredje perioden gjorde Växjö Lakers 2-1 genom Fredrik Karlström.

På de sista åtta minuterna i matchen gjorde Växjö Lakers fyra mål. Först gjorde Jack Drury 3-1. I ett försök att få till en reducering tog Rögle ut målvakten men det blev inte en bra lösning för Ängelholmslaget. Marcus Sylvegård gjorde 4-1 i tom bur och strax efteråt gjorde Jack Drury 5-1, även det i tom bur.

Med 3.17 kvar av matchen gjorde Pontus Holmberg sedan 6-1 bakom Röglemålvakten Johan Gustafsson. Rögle reducerade en gång genom Olli Palola men kom inte närmare än så.

Växjö Lakers kan därmed fira ännu ett guld.