Annons

Snart börjar NHL-äventyret för Calle Rosén

Nästa vecka går flyttlasset. Från Växjö till Toronto. Calle Rosén är redo för att kämpa sig till en plats i världens bästa hockeyliga.
Publicerad 17 augusti 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Redan när han skrev kontrakt blev han historisk. Aldrig tidigare har en spelare med Växjö Lakers som moderklubb signat med en NHL-klubb. Nästa milstolpe skulle vara att få spela en match i ligan och Calle Rosén har lagt ytterligare en sommar med tung grundträning för att bli större och starkare.

– Det har varit bra. Jag har tränat på ganska bra tycker jag. Det är mycket ansvar själv, men jag har kört på med Växjö ganska mycket och varit med på is lite och kört. Det är lite mer eget ansvar, men det är roligt det också att kunna planera sin egen tid.

Annons

I mitten av september inleds försäsongen på allvar i Toronto. Men först väntar några veckor med att lära känna den nya hemstaden.

– Det är både lite pirrande och samtidigt kul. Det är ett nytt lag och ett nytt ställe. Jag var över en vecka med tjejen i somras och tränade lite, men främst för att kolla in staden.

Toronto Maple Leafs har en mycket spännande trupp med många blivande superstjärnor.

– Det är ett ungt lag. Vi har många som kommer underifrån. Det ska bli jäkligt kul att komma över och få umgås med dem. Vi har framtiden framför oss. Det är rätt skönt.

Daniel Rydström

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons