Annons

Speciellt möte för Einarsson när Åby kan ta jättekliv mot Elitserien

Två nya poäng och Åby/Tjureda är väldigt nära Elitseriespel.
För Nässjöledaren Björn Einarsson stundar ett speciellt möte i afton.
Han har stor del i Å/T:s framgångssaga.
Åby/Nässjö • Publicerad 5 februari 2019
Björn Einarsson, här som ledare för Åby/Tjureda.
Björn Einarsson, här som ledare för Åby/Tjureda.Foto: Lena Gunnarsson

Björn Einarsson hoppade för snart fyra år sedan på Åby/Tjuredas satsning. Ja, eller han var kanske tillsammans med Fredrik Rinaldo rentav början på den.

Under sin andra säsong hos tjurarna var 40-åringen med och tog steget upp i allsvenskan. I fjol ledde Einarsson nykomlingen Åby/Tjureda till en mycket stark åttonde placering. Nu återfinns den tidigare Hammarby- och Vetlandaspelaren som matchcoach för Nässjö IF.

Annons

NIF och Åby/Tjureda möts på tisdagen – en match som kan vara direkt avgörande för utgången av allsvenskan 2018/2019.

– Det är klart att det är en speciellt match. Väldigt kul att spela viktiga matcher, nu är jag inte med på plan men vid sidan av och det är såklart en väldigt speciell match, säger han.

Tre omgångar återstår efter kvällens holmgång och sex poäng att spela om. Åby/Tjureda toppar serien en poäng före AIK, då har Stockholmarna en match mer spelad, och tre före Nässjö.

Vinner Kronobergarna i afton så ligger bollen upplagd på straffpunkten och ingen målvakt står i målet, mellan dem och en elitserieplats.

Vinner däremot NIF blir de sista omgångarna ett otroligt drama, där tabellettan går direkt upp och tvåan samt trean får kvalspela mot den högsta serien.

– Hoppas det blir jämnt och tight i kväll. Hoppas att båda lagen bjuder den betalande publiken, som förhoppningsvis kommer dit, på bra bandy. Förhoppningsvis vinner vi, det önskar man ju sig såklart, säger Björn Einarsson.

VXOnews ber Einarsson minnas tillbaka till när han från början kom till Åby/Tjureda och vad han tycker om resan som klubben har gjort sedan dess.

– Det är stor utveckling som har skett på grabbarna. Från min första träning till var de är i dag. Det brukar ta tid att utveckla både idrottslag men också på andra ställen i livet men för dem har det gått snabbt. De har gjort det väldigt bra.

I Åby/Tjureda spelar Björns bror Ulf Einarsson. Runt klockan 21 på tisdagen vet vi vem av bröderna som får fira.

Vinner Åby är en sensationell skräll inom greppbart avstånd.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons