Annons

Spelaren straffas efter Lakersmatchen

Publicerad 22 februari 2017
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

I slutet av tisdagens SHL-match mellan Växjö Lakers och Luleå blev Dennis Everberg fälld av Jacob Lagacé genom en så kallad slewfoot. Nu har Luleåspelaren fällts av disciplinnämnden.

Han kommer stängas av i två matcher och får böta 13 000 kronor. Enligt SHL är nyckelfaktorer bakom beslutet Att han använder såväl ben som överkropp för att svepa motspelaren bakåt och att agerandet medför stor skaderisk.

Annons

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="sv" dir="ltr">Luleås Jacob Lagacé blev anmäld till disciplinnämnden för slewfoot efter den här situationen.<a href="https://twitter.com/hashtag/rlgifs?src=hash">#rlgifs</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/twittpuck?src=hash">#twittpuck</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/lule%C3%A5hockey?src=hash">#luleåhockey</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/vaxjolakers?src=hash">#vaxjolakers</a> <a href="https://t.co/ZKXFH9MFCc">pic.twitter.com/ZKXFH9MFCc</a></p>&mdash; RoadLaker (@RoadLaker) <a href="https://twitter.com/RoadLaker/status/834290173970173953">February 22, 2017</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

LÄS OCKSÅ

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons