Annons

Sportchefen om Växjö Lakers säsongsöppning

Publicerad 24 oktober 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Växjö Lakers är tia i SHL-tabellen efter elva spelade omgångar. Laget har förlorat sju av de åtta senaste matcherna. Det topptippade laget har hittills samlat ihop 13 poäng.

– Det är väl inte en poängskörd vi är nöjda med, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Annons

Vad kan bli bättre?

– Det som kan bli bättre, och där är det väldigt lätt att vara konkret, det är att vi helt enkelt tar segrar. Vi har spelat betydligt bättre än de poäng vi har. Vi har haft möjlighet att ta en eller flera poäng som vi inte har tagit. Där måste vi bli effektivare.

Det är mycket nytt i årets spelartrupp. Påverkar det inställningen till säsongsöppningen?

– Det är väl en sak man ofta spekulerar kring i sådana här lägen, men om man använder det som en ursäkt känns det ganska meningslöst att göra det. Vad ska vi göra åt det? De är ju nya. Ska vi då bara acceptera att vi förlorar? Egentligen är det ointressant om vi har tolv nya eller inte. Vi har ett lag och det är det här laget vi jobbar med.

Vad är du mest nöjd med hittills?

– Det finns en hel del delar som man är nöjd med stundtals, men det finns ingen anledning att prata om det. Sätter man inte ihop helheten faller de. Alla delar har glimtat till här och där, men det måste sättas ihop till ett spel som håller hela matcher, flera matcher i sträck.

Teemu Laakso är indisponibel. Hur tänker ni kring hans skada?

– Just nu handlar det om att få tillbaka Teemu som hockeyspelare på isen. Det är alltid en process där man utforskar olika behandlingar. Det är inte ett brutet ben som konkret är av och behöver läka. Det är en mer komplex typ av skada som det stundtals har känts som att vi har under kontroll. Andra stunder är den kontrollen klart sämre. Då får man prova en ny väg. Självklart var det inte vår ambition när vi skrev kontrakt med Teemu förra året att vi skulle vara tvungna och titta på andra lösningar redan första veckan. Han hade en ganska lång period när han hade hanterbara problem med ryggen.

Hans speltyp saknas i defensiven?

– Självklart bygger man ett lag med den mix av spelstilar man vill ha. Teemu har en ganska tydlig spelstil och klart det saknas när han är borta. Men det är inte på något sätt en ursäkt till at vi inte tagit fler poäng. Det ska vi kunna hantera.

Annons

Hur tänker du kring forwardsuppsättningen?

– Vi har en bra forwardsuppsättning som helt klart kan göra jobbet. Man kan tala om tesen innan att vi har många nya, men det finns inte många som har spelat så många matcher ihop som Robban och Kiiskinen och det är kanske de som hackat mest. Det är därför sport är intressant. Det följer aldrig några riktlinjer fast man gärna vill diskutera sig fram till dem.

Jag tycker att det såg ganska bra ut i lördags, trots 1–4 i Karlstad?

– Det spelet vi hade mot Färjestad i Karlstad i lördags, om vi kan kopiera det resten av matcherna tror jag att vi kommer att vara ganska nöjda med tabellplaceringen även om det blev 1–4 i ändan i just den matchen. Det är lite det som det handlar om. Självklart måste vi börja ta poäng, men för att göra det måste vi fokusera på vad vi gör på isen i varje byte. Att gå in och skrika att vi måste vinna nu – det leder ingenvart.

Det finns supportrar som vill se förändringar i truppen redan nu?

– Folk som följer hockey har rätt att spekulera och tycka. Det är det som gör att man tycker det är roligt. Men vi kan inte riktigt koppla deras värld med vår värld. Vi jobbar med det professionellt och hela tiden. Vi kan inte låta känslor styra. För oss handlar det krasst om att se vad vi gör varje byte för det är det enda det handlar om. Självklart hänger det också på vem som gör det eftersom folk har olika kapacitet. Det tittar vi också på och där får det stanna just nu.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons