Annons

Startar insamling för Tingsrydskillen

Vimmerby/Tingsryd • Publicerad 3 oktober 2018
Simon Dahl, till höger, här som spelare för Virserum.
Simon Dahl, till höger, här som spelare för Virserum.Foto: Per Hammenvik

Simon Dahl, 27, har de två senaste säsongerna representerat Virserums SGF i hockeytrean. Innan dess huserade Tingsryds AIF-produkten i Vimmerby och hockeyettan under fyra raka säsonger. Det är just i Vimmerby som forwarden har inlett den här säsongen, där han har producerat två assist på fem matcher. Dahl har haft ett try out-avtal med Vimmerby, som klubben nu ämnar att förlänga.

Tidigare i veckan tackade Dahl nej till hockeyettan-klubbens erbjudande.

Annons

–  Jag pratade lite med Pelle (Johansson, som sitter i sportgruppen) efter matchen i går. De har erbjudit mig ett kontrakt som jag funderar på nu, men jag har inte bestämt mig än. Jag skulle förlora pengar på det här. Hade det bara varit jag och Kajsa (Gunnarsson, sambo) hade det inte varit några konstigheter, men nu finns det barn med i bilden också. Det är mycket som jag får väga in i det här beslutet och det ligger i mina händer nu. Sen vill jag ju vara med och spela nu när jag har fått chansen och känner att jag klarar av nivån, sa Simon Dahl till Dagens Vimmerby och berättade sedan vidare på kvällen till samma tidning:

– Jag tackade nej, det var inte förhandlingsbart. Därmed pratade vi inte om något annat alternativ heller. Pelle skulle ringa till Phil (Horsky, VH-tränare) och meddela honom, jag har inte pratat med Phil själv. Jag förstår ju såklart klubben till 100 procent eftersom situationen var som den var, att jag kom in sent och dessutom på tryout och att alla löner var satta. Men det är självklart väldigt tråkigt att det skulle sluta på det här sättet.

Nu vill supportrarna i Vimmerby annorlunda och har därför startat en insamling för att försöka få ha kvar Simon Dahl i laget under vintern, något som Dagens Vimmerby rapporterar om.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons