Annons

Stjärnan lämnar Öster

Publicerad 8 juli 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Jonathan Levi har gjort en stark vårsäsong i Östertröjan och flera klubbar har visat intresse för lagets främste målskytt. Vi har tidigare skrivit att 21-åringen varit på gång till den norska storklubben Rosenborg - nu är övergången klar.

– Jonathan var division 1:s bästa spelare i fjol och vi visste att han även kunde bli en toppspelare i Superettan, vilket han med sina prestationer visat under våren. Vi såg den oslipade diamanten, lyckades förädla den vidare och kan nu stolt se honom gå vidare i karriären. Det här visar också på ett tydligt sätt att vi har en bra plats och miljö för unga spelare att växa i och vårt mål är att ge våra spelare en så bra plattform som möjligt i sina karriärer. Rosenborg är ett fantastiskt bra steg för Jonathan och vi önskar honom all lycka till framöver, säger sportchef Matías Concha på klubbens hemsida.

Annons

Även Jonathan Levi passar på att tacka för tiden i Öster via klubbens hemsida:

Det känns oerhört spännande att få gå till Rosenborg som är en av Skandinaviens tre största klubbar. Att gå från Superettan till Rosenborg känns som ett kvitto på att man har gjort någonting bra och att man har presterat. Samtidigt som det känns spännande med en ny klubb så känns det lika tråkigt att behöva lämna Öster och Växjö stad. Tiden här har varit helt fantastisk, att komma från Division 1 till Superettan och utvecklas så pass mycket som jag känner att jag har gjort är till stor del tack vare Thomas (Askebrand) och Denis (Velic) som gav mig självförtroende från start. Sen har vi även haft en hög kvalité på träningarna över hela säsongen, i kombination med en härlig stämning i truppen med fantastiska lagkamrater.

Jag vill även passa på att rikta ett stort tack till alla Östersupportrar och East Front, oavsett hemmaplan eller bortaplan så har alltid stödet funnits där. Det känns inte som att man hittar det var som helst, det finns en oerhörd kärlek till fotboll i stan, något som imponerat starkt. Tack för denna resan - tack även till den sportsliga ledningen och folket runtomkring som har tagit hand om mig på bästa möjliga sätt. Vi ses igen!

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons