Annons

Stjärnorna siktar på guldsäsong i Vipers

Växjö • Publicerad 28 oktober 2018
André Andersson och Ludwig Persson
André Andersson och Ludwig PerssonFoto: Smålandsposten

Växjö Vipers har fått en bra inledning på SSL-säsongen. Två av lagets mest tongivande spelare är Ludwig Persson och André Andersson. De berättar att siktet är inställt på guld. Och att den snöpliga finalförlusten mot Falun 2017 fortfarande svider.

– Jag har inte velat titta på matchen efteråt, säger Ludwig.

Annons

Växjö

Efter SM-silvret 2017 så blev föregående säsong en besvikelse då Växjö Vipers åkte ut redan i kvartsfinalen mot Linköping. I år är det därför revansch som gäller och starten har varit lovande med fem segrar på de sex första matcherna. Två av lagets mest tongivande spelare är Ludwig Persson och André Andersson, två forwards som står för offensiv kraft både på och utanför planen.

– Ludwig är en riktig humörhöjare, konstaterar André.

– Vi bjuder gärna på oss själva och tar båda mycket plats, men jag tror också vi är bra på att ge utrymme åt andra i laget, säger André.

Vilken betydelse har stämningen i laget för att lyckas sportsligt?

– Framgångarna på plan beror helt klart mycket på stämningen. Att vi har kul ihop bär frukt även på plan. Alla i laget är olika som personer men det finns en trygghet där alla vågar vara sig själva. Vi kan både skoja och vara allvarliga med varandra.

Ludwig och André är båda överens om att innebandy på den här höga nivån är något av en livsstil, men samtidigt har de två helt olika strategier för att kunna prestera på topp. Ludwig vill emellanåt koppla bort innebandyn för att få det nödvändiga lugnet i sig.

– Jag ser till exempel inte särskilt många innebandymatcher på tv. Istället vill jag koppla bort den biten och kunna ägna mig åt andra saker.

André däremot tittar gärna på andra matcher och beskriver det som att leva i en innebandybubbla.

– Jag vill ha och behöver en viss dos innebandy varje dag. Om jag skulle kliva ur den bubblan skulle jag känna oro.

Annons

Någon risk att behöva kliva ur bubblan lär inte finnas den närmsta tiden, för nu väntar ett späckat program med möten med Dalen, Storvreta och Falun. Den fina säsongsstarten har höjt förväntningarna, även om senaste matchen mot Jönköping innebar ett rejält bakslag.

– Men ibland kan det vara nyttigt med en käftsmäll för att bli påmind om att man inte är oslagbar.

Vad är er målsättning den här säsongen?

– Klubben har ingen officiell målsättning men för oss är målet helt klart att stå som slutsegrare, att bli svenska mästare!

Båda har den snöpliga och bittra finalförlusten mot Falun 2017 kvar på näthinnan.

– Jag tänker på det ibland. Men jag minns egentligen inte så mycket av själva matchen och jag har inte velat se den efteråt heller. Jag tror jag missade ett antal lägen i slutet och det hade bara blivit jobbig att se nu efteråt, konstaterar Ludwig.

Drömmen om ett SSL-guld lever vidare. Och Ludwig och André ser potentialen.

– Vi har ett bra lag och kan vi spela som i de inledande matcherna kan det gå vägen. Vi gav inte motståndarna någon tid att föra spelet utan vi vann bollen högt upp på banan.

Foto: David Färdigh
David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons