Stora siffror när Lakers vann första semin

Växjö • Publicerad 1 april 2023
Växjös Brian Cooper, Keegan Lowe, Victor Stjernborg och Erik Josefsson jublar efter 6-2 under semifinal ett i SHL mellan Växjö och Frölunda.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Under fredagen inleddes SM-slutspelet i ishockey för herrar. Växjö Lakers besegrade Frölunda med 6-2 efter att ha dragit ifrån i den sista perioden.

I den första perioden tog Växjö Lakers ledningen med 1-0 genom Marin Lundberg men Frölunda kvitterade. I början av den andra perioden tog Göteborgslaget också ledningen med 2-1 men ledningen stod sig i mindre än två minuter innan Lakers kvitterade genom Lukas Bengtsson.

I den tredje perioden gav Jayden Halbgewachs Växjö Lakers ledningen med 3-2 och därefter väntade ytterligare tre Lakers mål som gjordes av Joachim Blichfeld, Manuel Ågren och Victor Stjernborg. 4-2 gjordes i numerärt överläge och de två sista målen gjordes i tom bur.

5 122 personer såg den första semifinalen i Vida Arena.