Stora siffror när Lakers vann första semin

Växjö • Publicerad 1 april 2023
Växjös Brian Cooper, Keegan Lowe, Victor Stjernborg och Erik Josefsson jublar efter 6-2 under semifinal ett i SHL mellan Växjö och Frölunda.
Växjös Brian Cooper, Keegan Lowe, Victor Stjernborg och Erik Josefsson jublar efter 6-2 under semifinal ett i SHL mellan Växjö och Frölunda.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Under fredagen inleddes SM-slutspelet i ishockey för herrar. Växjö Lakers besegrade Frölunda med 6-2 efter att ha dragit ifrån i den sista perioden.

I den första perioden tog Växjö Lakers ledningen med 1-0 genom Marin Lundberg men Frölunda kvitterade. I början av den andra perioden tog Göteborgslaget också ledningen med 2-1 men ledningen stod sig i mindre än två minuter innan Lakers kvitterade genom Lukas Bengtsson.

I den tredje perioden gav Jayden Halbgewachs Växjö Lakers ledningen med 3-2 och därefter väntade ytterligare tre Lakers mål som gjordes av Joachim Blichfeld, Manuel Ågren och Victor Stjernborg. 4-2 gjordes i numerärt överläge och de två sista målen gjordes i tom bur.

5 122 personer såg den första semifinalen i Vida Arena.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.