Storseger för Öster i ödesmatchen

Växjö • Publicerad 3 november 2019
.
.Foto: JESPER ZERMAN

Östers IF gjorde en av säsongens bästa matcher när den sista omgången avgjordes i Superettan på söndagen. Öster låg på nedflyttningsplats inför matchen och riskerade att åka ur. Men laget besegrade IK Frej med 4-0 inför 2 780 åskådare på Myresjöhus Arena och hoppet om Superettan 2020 lever.

I och med segern gick Öster om IK Frej i tabellen och knep en av två kvalmatcher. Öster hamnade på plats tretton med tre lag bakom sig i tabellen. Nästa vecka får Öster kvala för att hålla sig kvar i Superettan.

Dragan Kapcevic inledde målskyttet mot Frej efter drygt fyra minuters spel. Öster stod för en mycket starkt halvlek och pressade motståndet hårt. Precis innan pausvilan sköt Mattias Pavic, med hjälp av motståndarben, in 2-0 för Öster.

Tidigt i den andra halvleken gjorde Simon Helg 3-0 efter en målvaktstavla. Med drygt tio minuter kvar av ordinarie speltid fastställda Dragan Kapcevic slutresultatet till 4-0.

Syrianska och Brommapojkarna åker ur Superettan. Mjällby och Varberg är klara för Allsvenskan 2020. Brage får kvala mot Kalmar FF om den sista allsvenska platsen. Jönköpings Södra hade den kvalplatsen till matchminut 96 då laget släppte in ett mål till 2-2 mot Brommapojkarna.