Storseger för Växjö DFF

Publicerad 10 juli 2016

Växjö DFF går på välförtjänt sommaruppehåll med fem raka segrar i ryggen. Söndagens hemmamatch mot Sirius, som inför hade samma poäng, slutade 4-0.

Växjö tog ledningen redan efter fyra minuter genom ett självmål och i den 26:e matchminuten slog Lova Hansson en hörna som Anna Anvegård enkelt kunde förvalta till 2-0.

I andra halvlek skulle Växjö DFF fortsätta med både bra defensivt och offensivt spel. I matchminut 62 nickade Erika Gabrielsson in bollen i mål på inlägg från Anna Anvegård.

Skyttedrottningen Anvegård satte några minuter senare matchens sista, och snyggaste, mål. Målet kom på ett långskott från 30 meter som gick i en bana över Siriusmålvakten.

I början av säsongen fick Växjö DFF kritik för sitt defensiva spel. Men de senaste matcherna har försvaret täppt till ordentligt och det har bidragit till de fem raka segrarna. På de matcherna har laget gjort 18 mål framåt och bara släppt in tre.