Annons

Succétränaren fick motta hederspris

Växjö • Publicerad 25 januari 2023
Vesteinn Hafsteinnsson fick motta Hederspriset 2022 av nuvarande förbundskapten Kajsa Bergqvist och den tidigare förbundskaptenen Karin Torneklint.
Vesteinn Hafsteinnsson fick motta Hederspriset 2022 av nuvarande förbundskapten Kajsa Bergqvist och den tidigare förbundskaptenen Karin Torneklint.Foto: EMMA WALLSKOG

Kasttränaren Vésteinn Hafsteinsson som länge har haft sin bas i Växjö meddelade förra veckan att han lämnar Sverige för att flytta hem till Island. Han har tränat stjärnor som Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos som alla har vunnit medaljer på internationella mästerskap.

Under tisdagen arrangerades Friidrottsgalan på Cirkus i Stockholm och där fick Vésteinn Hafsteinsson motta Friidrottsgalans hederspris. Ovationerna ville inte ta slut när han skulle hämta sitt pris som blir en punkt på en lång och framgångsrik karriär som tränare.

Fakta

Motiveringen

Den här personen har varit involverad i svensk friidrott under decennier. Som tränare i kula och diskus har han fostrat och utvecklat otaliga aktiva från lovande ungdomar till framtida landslagsmän och kvinnor med deltagande vid internationella mästerskap.

Den 31 juli 2021 fick han och vi andra uppleva ett magiskt och nästan osannolikt ögonblick. Ett guld och ett silver i diskus vid de Olympiska Spelen i Tokyo är för alltid inskrivet i den Svenska Friidrottshistorien. År av hårt arbete, förberedelser och en minutiös planering låg bakom framgången. De två medaljörerna hyllade sin tränare som tagen och känslosam försökte ta in vad som hänt.

Ett knappt halvår tidigare hade ytterligare en av hans aktiva tagit Sveriges första medalj i kula för kvinnor i ett internationellt mästerskap någonsin när hon blev tvåa på inomhus-EM i Torun.

Nämnda historiska prestationer bygger på ett ledarskap präglat av tydlighet, långsiktighet och en stor portion passion kombinerat med lång erfarenhet, personligt engagemang och karisma.

Källa: Friidrott.se

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons