Annons

Sundahl upp i mästerskapsledning

Meste mästaren Lukas Sundahl från Växjö visade klass när deltävling 3 och 4 avgjordes för två helger sedan uppe på Drive Center arena i Fällfors Norrland.
Motorsport • Publicerad 11 juli 2023
Prispallen: från vänster, Hampus Ericsson, Lukas Sundahl, Ola Nilsson efter ett av de fyra racen.
Prispallen: från vänster, Hampus Ericsson, Lukas Sundahl, Ola Nilsson efter ett av de fyra racen.Foto: Porsche Sweden

Efter en femteplats tidigare i juni nere på franska LeMans var Sundahl riktigt sugen på revansch. Helgen i Fällfors var väldigt viktig för mästerskapet i och med att det var en ”dubbelhelg” med hela fyra race mot normala två.

Två tävlingar gick på fredagen och två på lördagen, Sundahl lyckades få till bra kval vilket är oerhört viktigt i klassen genom två polepositions av fyra möjliga.

Annons

Facit för racen blev två segrar, en andraplats och en sjätteplats så Sundahl går från att legat tvåa i mästerskapet efter LeMans då fyra poäng efter skåningen Ola Nilsson till att efter Fällfors nu leda med tretton poäng när nu serien tar lite sommarledigt, nästa race är i Karlskoga 18-19 augusti.

I mästerskapet för team är nu Kågered Racing som Sundahl kör för ihop med Mikael Karlsson i en klar ledning med hela 71 poäng, så både Sundahl och teamet är mycket nöjda med helgen i Fällfors vilket gjorde den 130mil långa hemresan till Växjö mycket behaglig denna gången.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons