Annons

Supporter döper sonen efter Österspelare

Publicerad 4 april 2016
Foto: Privat
Foto: Privat

Amela Edlund och Christoffer Håkansson fick den 17 februari en liten son som ska heta Matteo. På en bild ler trion i kapp och Christoffer, som är född och uppvuxen i Växjö, bär favoritlaget Östers matchtröja.

Christoffer, är sonens namn en hyllning till Öster och Matteo Blomqvist-Zampi?

Annons

- Ja, eller det är en sanning med modifikation. Vi hade helt andra namn på gång och jag hade också tänkt på både Freddy och Denis men min sambo var tveksamt inställd. Sedan en vecka innan förlossningen sa hon helt plötsligt i matbutiken att "det blir en kille, en liten Matteo". Då kändes det klockrent.

Hur känns det nu då?

- Det är komiskt att det var hon som kläckte namnet men vi är väldigt nöjda. Jag tycker att det är extra glädjande att det är en Österanknytning, inte minst eftersom jag från sju års ålder och upp till 18 år spelade i Öster och tränade med A-laget i slutet.

Kommer din Matteo också spela på Myresjöhus Arena?

Ja, det får vara en liten dröm men vi bor i Göteborg och ska man vara realistisk, kanske det blir en annan klubb. Men han kanske får möta Öster istället.

Hur tror du att det går för Öster i år?

- De går upp till Superettan i år. Det här blir deras år och vi har något på gång. Sedan får det inte gå för snabbt utan Öster ska vara kvar i Superettan ett par år för att bygga vidare, innan de spelar i Allsvenskan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons