Annons

Supportrarna klädde sig i gult och blått – hedrade offren i Belgien

Ishockey • Publicerad 20 oktober 2023
BIld från ståplats före nedsläpp i Vida Arena på torsdagen.
BIld från ståplats före nedsläpp i Vida Arena på torsdagen.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Två svenska fotbollssupportrar mördades tidigare i veckan före Sveriges EM–kvalmatch mot Belgien. Offren hedrades i samband med torsdagens SHL–omgång. Många av supportrarna på de olika hockeyarenorna klädde sig därför i en svensk landslagströja. En av dem var Patrik Ekestein, som är supporter till Växjö Lakers.

– Jag fick höra detta av en kollega, som också är Växjösupporter. Han menade att i dag skulle vi stå upp för Sverige och helt enkelt hedra våra svenska medborgare som gick bort i Belgien, säger Ekenstein.

Annons

Det var en självklarhet för dig?

– När jag fick höra om detta tänkte jag inte två tankar.

Alla är såklart bedrövade över det som inträffade i Bryssel. De två svenskar som kallblodigt sköts till döds var en 70–åring och en 60–åring. Båda var klädda i svenska färger och på väg till EM–kvalmatchen som Sverige spelade mot Belgien.

– Man är helt förfärad såklart. Det är helt obegripligt, vart världen är på väg. Att vi hela tiden ska behöva tänka på vad vi gör och inte ska göra. Det är obeskrivligt.

Före nedsläpp mellan Växjö Lakers och Modo hölls en tyst minut i Vida Arena.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons