Publicerad 23 januari 2019
Tuomas Kiiskinen.
Tuomas Kiiskinen.Foto: Filp Sjöfors

På onsdagen föll Växjö Lakers borta mot Örebro med 2-4.

Det var hemmalaget som skulle sätta sig i förarsäte. Efter 06:10 fixade Rodrigo Abols 1-0 för Örebro. Växjö Lakers kvitterade sedan ungefär fem minuter senare.

Linus Fröberg gick runt kassen och levererade pucken till Tuomas Kiiskinen framför mål. Finländaren tryckte in sitt tredje mål för säsongen fram till 1-1.

Lakers skulle sedan ta ledningen innan den första perioden var över. 19:07, i powerplay, serverade Janne Pesonen pucken fram till Dominik Bokk som sköt direkt och 2-1 till Växjölaget var ett faktum efter 20 spelade minuter.

6:15 in i mittenakten kvitterade hemmalaget, i powerplay, sköt Nick Ebert 2-2 från vinkel. Sju minuter senare tog Örebro ledningen för andra gången i matchen. Gustav Backström smällde till och fixade 3-2 efter 33:19. Vilket också var ställningen efter två spelade perioder.

I slutet av den tredje perioden valde Lakersledningen att plocka Viktor Andrén ur sin målbur. Det gav inte önskad effekt. I stället pricksköt Örebros Nick Ebert 4-2 i öppen kasse.

Förlusten innebär att Växjö Lakers nu har tre raka nederlag.