Annons

Sveriges VM-semifinal sänds i Linnéparken

Växjö • Publicerad 14 augusti 2023 • Uppdaterad 15 augusti 2023
Amanda Ilestedt och Nathalie Björn i svenska damlandslaget i fotboll.
Amanda Ilestedt och Nathalie Björn i svenska damlandslaget i fotboll.Foto: MATHIAS BERGELD

Sveriges damlandslag i fotboll har gjort stor succé i världsmästerskapet i Australien och Nya Zeeland. Efter att ha besegrat lag som USA, Japan, Italien, Argentina och Sydafrika väntar under tisdagsförmiddagen Spanien i semifinal.

Precis som de senaste matcherna kommer Växjö kommun och Växjö & Co kostnadsfritt att visa matchen på storbildsskärm i Linnéparken. Sändningen startar klockan 09.30 och matchen startar klockan 10.

Annons

I samband med matchvisningen kommer Växjö DFF att finnas på plats för att spela lite fotboll och erbjuda ansiktsmålning. Dessutom är Växjö stadsbibliotek på plats med en lådcykel fylld med böcker.

Om Sverige går vidare till final visas den söndagen den 20 augusti klockan 12.00. En eventuell bronsmatch visas lördagen den 19 augusti klockan 10.00.

I den svenska VM-truppen finns två spelare som har förflutet i lag i Växjö. Det är tidigare Österspelaren Sofia Jakobsson och förra Växjö DFF-backen Stina Lennartsson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons