Annons

Systrarna Alma och Inez spelar volleyboll i Kroatien

Systrarna Alma och Inez Kuparinen är just nu på en volleybollturnering i Kroatien.
– Det viktigaste är att vi utvecklar våra volleybollkunskaper, säger Alma Kuparinen.
Volleyboll • Publicerad 20 juli 2023
Alma, 17 år och Inez, 14 år tävlar för BIP Sweden Yellow.
Alma, 17 år och Inez, 14 år tävlar för BIP Sweden Yellow.Foto: Privat

Alma och Inez Kuparinen från Växjö befinner sig just nu i Pula, Kroatien där de deltar i volleybollturneringen Global Challenge. Det är en årlig turnering för att ge unga volleybollspelare internationell spelupplevelse och exponering. Genom organisationen Bring It Promotions, BIP, har Sverige två tävlande lag. BIP Sweden Yellow och BIP Sweden Blue.

BIP Sweden Yellow
BIP Sweden YellowFoto: Privat

Systrarna Kuparinen började spela volleyboll för sex år sedan och har fortsatt sedan dess. De har varit med på BIP läger tidigare men det är första gången de är med i Global Challenge.

Annons

– Vi såg att BIP skulle åka på det här lägret så då sökte vi in oss i truppen, säger Christina Kuparinen, mamma till Alma och Inez.

Under dagarna i Kroatien spelar de två matcher per dag i ett gruppspel innan några av lagen går vidare. BIP Sweden Yellow förlorade första matchen 0–3. Matchens spelades mot Italy Sud Regional Team. Nästa match spelas mot OK Pula och systrarna har mer hopp inför den.

– Jag är lite nervös, säger Inez Kuparinen.

– Jag är nervös men vi har lite mer hopp. De vi ska möta nu är inte lika långa, vilket är en fördel. Det förra laget vi mötte var väldigt långa allihopa, säger Alma Kuparinen.

Vad har ni för förhoppningar med turneringen?

– Vi vill gärna vinna på något sätt men det är ju inte det viktigaste. Det viktigaste är att utveckla våra volleybollkunskaper, säger Alma Kuparinen.

Alma och Inez, BIP Sweden
Alma och Inez, BIP SwedenFoto: Privat

Alma går just nu på ett volleybollgymnasium i Lindesberg och spelar för Lindesberg Volley.

– Jag har gillat volleyboll sedan jag började. När jag fick veta att jag kunde flytta hemifrån och börja i en annan stad samtidigt som jag kunde hålla på med volleyboll under skoltid tyckte jag det lät väldigt intressant, säger Alma.

Inez, som ska börja gymnasiet om några år, har även hon börjat fundera på volleybollgymnasium.

Inför Global Challenge hade BIP ett träningsläger i USA. Systrarna Kuparinen var inte med på det men Alma planerar att följa med nästa år. Under lägret i USA har spelarna möjlighet att kolla på olika universitet med volleybollprogram vilket är något som lockar Alma.

Annons

– Jag vill till college om jag får möjligheten. Det är ganska svårt att få stipendium dit men om jag får chansen ska jag definitivt ta vara på den, säger Alma.

Vad har ni för drömmar med volleybollen?

– Att komma så långt som möjligt. Om det är elitnivå så vill jag komma dit och om det är högre vill jag komma högre. Jag siktar så högt jag kan komma, säger Alma.

– Samma för mig, min dröm är att komma till landslaget, avslutar Inez.

Manda ZanierSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons