Annons

Systrarna mot förra klubben

Växjö DFF har samlat ihop tio poäng på de sju första matcherna i allsvenskan. Ett helt okej för en nykomling.
– Ja, men sen är man inte nöjd heller, säger Elin Karlsson.
Växjö • Publicerad 16 juni 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Den 22-årige försvararen utvecklar sitt resonemang.

– I de matcher vi har tappat poäng har vi varit med och fajtats. Vi har inte varit utspelade. Men hade någon sagt att vi skulle ha tio poäng efter sju omgångar hade vi nog tagit det, men nu känner man sig inte nöjd ändå.

Annons

Växjö DFF har snabbt hittat nivån för landets bästa serie. I senaste seriematchen borta mot Vittsjö blev det dock en förlust med klara siffrorna 0–3. Men de speglar inte riktigt spelet.

– Det kändes som att de vann på rutin den matchen. Vi hade mest boll och var kanske det bättre laget, men de gjorde det som de är bra på. De kontrade, fick in ett mål tidigt och kunde spela på det. Det är klart att det var surt när man kände att vi var bättre, säger Elin Karlsson.

Det kanske är sådana matcher man måste uppleva för att lära sig?

– Precis. Man lär sig otroligt mycket när man förlorar också, vad kan vi göra bättre och vad vi gjorde bra. Det har vi snackat om och det tar vi med oss.

Elin Karlsson, tvillingsyrran Nellie Karlsson och Jennie Nordin har utgjort Växjö DFF:s allsvenska försvar under säsongsinledningen. Tre insläppta senast var det sämsta resultatet hittills. De inledande sex matcherna hade Växjö DFF bara släppt fem mål. Nu väntar en mycket tuff uppgift hemma mot Kristianstads DFF som inlett fint. Elin och Nellie Karlsson återvände till Växjö inför förra säsongen efter ett par allsvenska år i nordöstra Skåne.

– Man har jättemånga kompisar kvar och känner alla. Det ska bli jättekul. De har börjat jättebra i år också.

Varför går det bra för dem?

– De har inte bytt så mycket spelare utan har en trupp som är ganska lik den från förra året. De har gått jobba med spelsystemet länge nu och har satt det bra. De har många spelare med hjärta för laget som kämpar in i det sista och jag tror att det är det som ger utdelning nu.

Hur kommer matchen se ut?

– Jag tror att det blir ganska tufft. De har ett väldigt varierat spelsätt, samtidigt är det svårt att säga vad de är bra på. Det känns inte som att de har någon riktigt svaghet eller styrka heller. De är lite svåra att läsa. De är bra på fasta situationer så det får vi försöka undvika att få emot oss.

Annons

Växjö DFF har laddat med två träningsveckor och en ledig helg. Anna Anvegård har varit spelat VM-kval med a-landslaget och Nellie Karlsson fick starta i U23-landslagets vinst mot England. Förra året var även Elin Karlsson med i U23.

– Det är såklart skitkul för henne och jag är så glad för hennes skull. Samtidigt vill man vara med själv också. Nu fick hon spela mittback i fyrbackslinje för första gången. Hon var lite nervös, men det gick jättebra, säger Elin Karlsson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons