TAIF straffat – femte raka förlusten

Tingsryd • Publicerad 3 oktober 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Smålandsposten

Tingsryds AIF slogs på onsdagen tillbaka hemma mot Västervik med 1-2 efter straffar. 1472 personer såg TAIF:s femte raka förlust på de fem inledande matcherna av hockeyallsvenskan.

Det var gästerna från Västervik som satte sig i förarsätet under den första perioden. Emil Alba, assisterad av Philip Rondahl och Jonathan Rodensjö, såg till att Västervik tog ledningen efter 11:47.

0-1 stod sig efter 20 minuter. Mellanakten blev sedan mållös där båda lagen fick chansen att spela varsitt powerplay.

När sedan Västerviks Kevin Schulze drog på sig en tvåminutare tidigt i den tredje perioden så passade TAIF på.

Charlie Dodero, assisterad av Daniel Öhrn, ordnade kvitteringen. 1-1 redan 35 sekunder in i den tredje perioden. Några fler mål blev det sedan inte under ordinarie speltid. Matchen gick till förlängning – som även den blev mållös.

Straffar avgjorde mötet. Emil Alba satte den fösta för gästerna och Hampus Melén brände sin för hemmalaget. Darren Nowick upprepade Albas bedrift och när sedan Daniel Öhrn brände sin straff så var det avgjort.