Annons

TAIF:s miljonman: ”Nu blir det lyxfällan här inom kort”

Tingsryd • Publicerad 12 september 2018
Tex Williamsson.
Tex Williamsson.Foto: Lena Gunnarsson

Tingsryds AIF har värvat in Lammhultskillen Tex Williamsson, som närmast kommer från spel i Leksands IF.

Målvakten blev något av en rikskändis dagen innan julafton år 2017. Då vann burväktaren en miljon kronor på Bingo Lottos uppesittarkväll.

Annons

I en intervju med hockeynews.se berättar TAIF:s nyförvärv om vinstkvällen.

– Exakt. Så nu blir det lyxfällan här inom kort. Jag har köpt både hus och motorcykel. Man har unnat sig lite, vilket man inte har kunnat göra innan när man har spelat i de andra divisionerna, säger han till hockeynews.se och fortsätter:

– Det var jävligt overkligt. Nu när man tänker på det i efterhand är det sjukt att det ens blev som det blev. Det är jättehärligt, det har väl inte varit några konstiga grejer. Det har varit lite resa, bostad och ett fordon.

I samma intervju berättar han om varför han valde Tingsryd.

– Jag visste vad jag hade att vänta. Jag valde Tingsryd själv, så det var väl egentligen inga konstigheter. Tingsryd var ett medvetet val. Det är lite som Leksand, fast det är en lite mindre håla. Det är lite tradition här nere i Småland, och jag är ju här ifrån, säger han.

Williamsson fortsätter:

– Det är som sagt hemma. Micke Sandberg (målvaktstränaren) som är här har ett mycket bra rykte. Jag har haft lite samarbete med Andreas som jag jobbade tillsammans med nere i Malmö, och fick rekommendationer av honom, så då kändes det som ett enkelt val, att få komma hem till nära och kära men också ha en bra målvaktstränare.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons