Annons

Talangen från Åby prisas igen: ”Tagit stora kliv”

Växjö • Publicerad 6 maj 2023
Karla Thuresson från Åby är klar för spel med Västerås. Hon kan nu också fira andra utmärkelsen på några dagar.
Karla Thuresson från Åby är klar för spel med Västerås. Hon kan nu också fira andra utmärkelsen på några dagar.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Förra året utsågs Karla Thuresson från Åby till Årets flickspelare i svenska bandy. Tidigare i veckan utsåg hon till Årets junior tjej och nu prisas 18-åringen på nytt. Hon får utmärkelsens Årets komet som Svenska Bandyförbundet delar ut för trettonde året i rad.

– Det känns jättebra och roligt! Och det är roligt att folk gillar min spelstil och mitt sätt att spela bandy. Jag tycker själv att jag har haft en säsong där jag har utvecklats på olika plan och tagit stora kliv i min roll som bandyspelare och utvecklat lite av de kvalitéerna som jag är sämre på och framförallt utnyttjat min skridskoåkning väldigt mycket, säger Karla Thuresson.

Annons

Pristagaren utses av en jury och går till den spelare som under säsongen gjort exceptionellt stora framsteg i sitt klubblag och eventuellt landslagsspel.

"Årets komet, Karla Thuresson, har under denna säsong visat en stor utveckling och har blivit en av Sveriges bästa skridskoåkare. Med spelförståelse, fart, driv och en professionell inställning har hon höjt sig själv och höjer sina medspelare i klubblaget samt är en stor bidragande faktor till klubblagets uppåtkurva. Spelaren kommer ha en ljus framtid inom svensk bandy”, står det i juryns motivering.

Karla Thuresson gjorde 26 mål på 14 matcher med Skirö AIK och var med och vann VM-guld i Åby i april. I veckan skrev hon också på för en ny klubb, SM-finalisten VSK Bandy.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons