Annons

Talangen skriver lång kontrakt med Växjö

Växjö • Publicerad 17 mars 2023
Ella Nilsson i Växjö DFF.
Ella Nilsson i Växjö DFF.Foto: JOHANNA WALLEN

Växjö DFF förlänger med den 18-åriga talangen Ella Nilsson, som har skrivit under ett kontrakt som sträcker sig över fyra säsonger.

– Det känns jättebra och det ska bli spännande att se vad både jag och laget kan utveckla och åstadkomma. Jag känner att min egen utveckling tagit stora kliv framåt sedan jag kom till Växjö, och jag har ju faktiskt bara varit ytterback i några månader, så det ska bli kul att fortsätta jobba i denna miljön och se vilka färdigheter det kommer utveckla, säger Ella Nilsson till klubbens hemsida.

Annons

Hon började sin fotbollskarriär som sexåring i Tingsryds United FC. Hon blev uttagen till NIU Gymnasium och bytte till Växjö DFF hösten 2021. Förra året vann hon F19 Serie A och ett SM-silver. Dessutom fick hon göra tre inhopp i Elitettan.

– Hon gjorde det riktigt bra i fjol i F19 och spelade till sig ett A-lagskontrakt. Nu en försäsong senare med speltid och landslagsuppdrag har vi tillsammans kommit överens om en förlängning till och med slutet av 2026. Vi tror mycket på Ella och hoppas såklart hon tar de steg vi jobbar tillsammans för kommande år. En otroligt spännande spelare med fina spetsegenskaper som kommer bli väldigt roligt att följa, säger sportchefen Dennis Popperyd.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons