Annons

Talanger i Växjö får pris

Växjö • Publicerad 10 oktober 2018
Isac Ripsäter
Isac RipsäterFoto: Lena Gunnarsson

Varje år delas Tommy Svensson pris ut i Växjö. Årets pristagare heter Tilde Gudmundsson och Isac Ripsäter. De båda 16-åringarna får priset som uppmuntran i sina idrottskarriärer. Priset är på 5000 kronor vardera.

Tilde Gudmundsson är friidrottare för IFK Växjö. Hon utmärker sig extra i sjukamp, höjdhopp, tresteg och spjutkastning. ”Tildes energi och drivkraft gör henne till en förebild för andra ungdomar inom friidrott”, skriver Växjö kommuner i ett pressmeddelande.

Annons

Isac Ripsäter tillhör Växjö Judoklubb. Han har redan hunnit göra sig ett namn inom eliten i Sverige och ingår i landslagets utvecklingstrupp. ”Utöver sin egen träning har han även varit hjälptränare för de yngre barnen i klubben där han är en god förebild. Med sin ödmjukhet och sitt medvetna sikte mot OS är Isac en inspirerande ambassadör för judo i Växjö”, skriver Växjö kommun.

Isac Ripsäter var också en av de första mottagarna av stipendier ur stiftelsen Waldos Wänners minnesfond.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons