unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Talangerna får årets Tommy Svensson-pris

Foto: ATF Gym

Varje år delar Växjö kommun ut Tommy Svensson-priset, som går till en ung man eller kvinna som uppmuntran och stöd för att vidareutbilda sig inom sin idrott. Årets två mottagare är kanotisten Signe Claesson och boxaren Zurab Maghlaperidze.

Det är kultur- och fritidsnämndens ordförande, vice ordförande samt kommunens fritidschef som tillsammans med fotbollslegendaren Tommy Svensson utser pristagarna.

Priset är på 10 000 kronor.

Fakta

Motiveringarna

Signe Claesson, 17 år, kajak, Växjö Kanot Club
Genom målmedvetenhet och mycket tävlande har Signe gjort stora personliga framsteg och åter satt Växjö Kanot Club på kartan i kanotsverige. Signe blev efter fina resultat i SM, uttagen till Juniorlandslaget och därifrån vidare uttagen till att tävla i NM.
Zurab Maghlaperidze, 17 år, boxning, ATF Gym
Zurab har sedan tidig ålder jobbat hårt för att nå sitt mål som proffsboxare. Har inledde året med att ställa upp i tre tävlingar där han vann och imponerade med sin mogna boxningsstil. Zurab inspirerar andra i föreningen men också genom det arbete han gör på Araby park arena där han varje vecka håller boxningsträning för ungdomar i området.