Annons

Tennisprofilerna tillbaka i Växjö TS

Växjö • Publicerad 3 juni 2021
Foto: Växjö TS

Växjö TS har presenterat två nya tränare i föreningen. Det är tennisprofilerna Fredrik ”Fidde” Rosengren och Magnus Larsson som både tillträder i höst.

– Vi är inne i en oerhört positiv och spännande tid i Växjö TS. Rent sportsligt växer vi så det knakar och vi ser oerhört positivt på framtiden och återväxten är enorm. Det ska bli riktigt roligt att återigen få jobba med Fidde och Magnus, två tennisledare av absolut högsta rang som kommer berika våra medlemmar och tillföra en otrolig kunskap till övriga tränare, säger sportchefen Calle Pihlblad.

Annons

”Fidde” kommer direkt från ATP-touren där han senast arbetat tillsammans med Karen Khachanov, rankad 25:a i världen. Innan dess har han arbetat med spelare som Jonas Björkman, Magnus Norman, Robin Söderling, Mario Ancic och Kyle Edmund samt varit förbundskapten för det svenska Davis Cup-laget.

Arbetsuppgifterna i Växjö TS kommer främst vara att utveckla föreningens tävlingsspelare samt vara ansvarig över herrarnas A-lag tillsammans med Magnus Larsson.

Magnus Larsson var som spelare rankad 10:a i världen som högst och har som tränare varit assisterande Davis Cup-kapten och kommer närmast från ett tränarjobb i Kalmar TK. Hans arbetsuppgifter blir främst att arbeta med NIU-gymnasiet, A-lag samt en del vuxengrupper under dagtid.

– Vi har aktivt sökt en ersättare till Tobbe Thestrup som sagt upp sig under våren, men inte riktigt hittat den rutinen och erfarenheten som vi tappar i och med Tobbe. Vi har haft några ansökningar nationellt men även internationellt. Sedan öppnade sig den här möjligheten med både Fidde och Magnus på deltid och det är självklart otroliga förstärkningar till ett redan starkt tränarteam. Båda två har ett stort VTS-hjärta och är redo att fortsätta den positiva resan vi är mitt inne i, säger Emil Holmgren, som är klubbchef i Växjö TS.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons