Annons

Tidernas möte väntar för Åby

Åby • Publicerad 11 januari 2019
Åby/Tjureda står inför en riktigt fin match på lördagen.
Åby/Tjureda står inför en riktigt fin match på lördagen.Foto: URBAN NILSSON

Sensationen mot favoriten. Åby/Tjureda mot AIK. Ettan ställs mot tvåan.

På lördagen väntar en riktig höjdarmatch på bandybanan i Åby. Den smått osannolika serieledaren från Kronoberg tar då emot hårdsatsande nykomlingen och tvåan i allsvenskan, AIK på hemmais.

Annons

Åby var i fjol nykomling i allsvenskan. Lagets succé den här säsongen har gett eko i Bandysverige. I fjol tog lilla Frillesås steget upp till elitserien. Många har redan nu börjat spekulera i om Åby kan upprepa den bedriften.

– Vi som lag pratar inte om det över huvud taget, det har vi sagt och det gör vi inte heller. Vi inom laget tonar ned och diskuterar inte ens det. Vi måste ta match för match annars gör vi oss själva en otjänst, säger Åbys assisterande tränare Sören Johansson.

Besegrar Åby huvudstadslaget så är marginalen ned till AIK tre poäng.

Ettan kvalificerar sig direkt för nästa års elitserie medan lag två och tre får kvala till den högsta serien.

Tja, det räcker att läsa ovanstående rader för att förstå av vilken dignitet den kommande matchens kaliber är.

– Nu kan jag inte historien lång tillbaka för klubben men det kan inte finnas någon vassare match än den här. I alla fall inte på den här nivån och i nutid och i och med hur läget i serien är i Sveriges näst högsta serie.

Vad är då hemligheten bakom succén? Tränarparet Sergej In-Fa-Lin och Sören Johansson har troligen stor del i det.

– Det är nog många faktorer som spelar in. Laget var samspelt sedan några år egentligen sen har vi fått ihop det bra även i år. Sen måste man ha spetskompetensen, den är oerhört viktig. Man kan ha ett jämnt och bra lag men har man inte en ”killer” som vi har i Filip Bringe så vinner man inte de matcher som står och väger. Laget är viktigt men att ha en ”killer” som kan avgöra är oerhört viktigt.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons