Annons

Tidigare världsstjärna klar för Växjö

Växjö • Publicerad 15 maj 2019
.
.Foto: ARNE FORSELL

Växjö TS spelar för första gången på många år i Elitserien i höst. En av spelarna som ska representera nykomlingen blir den tidigare världssjuan Mario Ancic.

– Detta är såklart jätteroligt. Det är helt och hållet ”Fiddes” förtjänst att det ens är möjligt. Vi hoppas att det kommer passa i Marios schema så att han kan spela någon match, säger klubbchefen Emil Holmgren i ett pressmeddelande.

Annons

Fredrik ”Fidde” Rosengren har varit tränare för den kroatiske stjärnan och de fanns ofta på plats i Växjö för att träna. Mario Ancic har vunnit tre ATP-titlar och nått semifinal i Wimbledon. Han har också vunnit Davis Cup 2005.

– Jag och Mario har fortfarande kontinuerlig kontakt, jag passade på att fråga när vi talades vid i telefon för cirka en månad sedan. Han blev väldigt glad över frågan och har fina minnen från Växjö. Han arbetar idag i finansbranschen och kunde inte lova något, men om matchdatumen passar för honom och han befinner sig någonstans i Europa kommer han väldigt gärna och spelar, säger Fredrik ”Fidde” Rosengren i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons