Tidigare världsstjärna klar för Växjö

.
.
Foto:ARNE FORSELL

Växjö TS spelar för första gången på många år i Elitserien i höst. En av spelarna som ska representera nykomlingen blir den tidigare världssjuan Mario Ancic.

– Detta är såklart jätteroligt. Det är helt och hållet ”Fiddes” förtjänst att det ens är möjligt. Vi hoppas att det kommer passa i Marios schema så att han kan spela någon match, säger klubbchefen Emil Holmgren i ett pressmeddelande.

Fredrik ”Fidde” Rosengren har varit tränare för den kroatiske stjärnan och de fanns ofta på plats i Växjö för att träna. Mario Ancic har vunnit tre ATP-titlar och nått semifinal i Wimbledon. Han har också vunnit Davis Cup 2005.

– Jag och Mario har fortfarande kontinuerlig kontakt, jag passade på att fråga när vi talades vid i telefon för cirka en månad sedan. Han blev väldigt glad över frågan och har fina minnen från Växjö. Han arbetar idag i finansbranschen och kunde inte lova något, men om matchdatumen passar för honom och han befinner sig någonstans i Europa kommer han väldigt gärna och spelar, säger Fredrik ”Fidde” Rosengren i pressmeddelandet.