Annons

Tjeckisk talang klar för Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 7 januari 2022
Michael Krutil kommer snart ansluta till Växjö Lakers.
Michael Krutil kommer snart ansluta till Växjö Lakers.Foto: MAGNUS LEJHALL

Växjö Lakers värvar den tjeckiske backen Michael Krutil, som närmast kommer från AHL-klubben Rockford IceHogs.

– Växjö är en stark organisation som jag är väldigt glad över att få komma till. Jag är väl medveten om hur bra den svenska hockeyligan är och hur bra förutsättningarna är för att kunna utvecklas. Därför är jag väldigt angelägen om att komma på plats och komma igång så snart som möjligt, säger han till Växjö Lakers hemsida.

Annons

Växjö Lakers har haft flera skador på backsidan och 19-åringen blir en välbehövlig förstärkning. Han beskrivs som en högerskjutande backtalang och har fått representera Tjeckien i juniorlandslagssammanhang.

– Michael är en ung lovande back som har sina kvaliteter i det defensiva spelet. Han är stor, stark och rörlig, en jobbig spelare att möta. Avtalet är skrivet säsongen ut, säger sportchef Henrik Evertsson till Växjö Lakers hemsida.

Michael Krutil valdes i 2020 års NHL-draft som nummer 110 i fjärde rundan av Chicago Blackhawks.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons