Annons

Tränaren: ”Vem har sagt det?”

Åby • Publicerad 28 oktober 2018
Arkivbild från när In-Fa-Lin spelade i Stjärnan.
Arkivbild från när In-Fa-Lin spelade i Stjärnan.Foto: Per Hammenvik

Enligt oddsen slutar Åby/Tjureda tia i bandyallsvenskan. Ljusdal, nykomlingen AIK och elitseriedegraderade Kalix bär favoritskapet att nå den högsta serien. Ettan går direkt upp i Elitserien och två samt trean får kvalspela.

Något som alltså inte Å/T kommer nå, enligt oddsen inför säsongen. I veckan var det upptaktsträff för serien. Då fick tränarna för respektive lag tippa seriesegrare. Ljusdal fick tio tips och AIK sex. Varje coach tillsammans med en spelare frågades ut på ett podie under träffen. För Åby/Tjuredas räkning var tränaren Sergej In-Fa-Lin och Filip Bringe representanter.

Annons

– Vi har olika spelartyper med olika skills. Det gäller att vi får till det och så kollar vi tabellen sen, sa In-Fa-Lin när han fick frågan av Bandypuls hur hans tankar går om det egna laget.

Å/T slutade i fjol åtta som nykomling. Enligt programledaren under upptaktsträffen har laget som målsättning att nu nå den övre halva. Något som inte In-Fa-Lin höll med om.

– Vem har sagt det? sa In-Fa-Lin.

BP frågar: Är inte målsättningen övre halvan?

– Det har inte jag sagt.

BP: Är det övre halvan som gäller?

– Klart att vi får kolla på resultatet sen, nu är det klyschor om att vi vill vinna varje match. Det är klart att om vi spelar rätt så kommer vi att hamnar där. Vad vi har för förutsättningar? vi tränar på hockeyrink och har inte is än. Men vi har bra spelare, svarade In-Fa-Lin.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons