Annons

Tre Lakersbackar tar plats i Hallams Tre Kronor

Ishockey • Publicerad 3 maj 2023
Sam Hallam har presenterat truppen till Czech Hockey Games.
Sam Hallam har presenterat truppen till Czech Hockey Games.Foto: SIMON HASTEGÅRD

Czech Hockey Games spelas i Göteborg och Brno 4-7 maj. Att Växjö Lakers under säsongen mönstrat ett av SHL:s bästa försvar genom tiderna syns tydligt i Hallams laguttagning. Bland de åtta uttagna backarna har tre av dem nyligen vunnit SM-guld med Lakers: Lukas Bengtsson, Hardy Häman Aktell och Joel Persson.

Fakta

Truppen till Czech Hockey Games

Målvakter: Lars Johansson, Jacob Johansson, Marcus Högberg

Backar: Christian Folin, Henrik Tömmernes, Lukas Bengtsson, Rasmus Sandin, Hardy Häman Aktell, Anton Lindholm, Jonathan Pudas, Joel Persson.

Forwards: Pär Lindholm, Dennis Everberg, Marcus Sörensen, André Petersson, Lucas Raymond, Oscar Lindberg, Jakob Silfverberg, Jonatan Berggren, Fabian Zetterlund, Linus Johansson, Dennis Rasmussen, Isac Brännström, Leo Carlsson, Jacob de la Rose, Alexander Nylander

– Truppen spetsas till ytterligare med spelare från NHL och från finallagen i SHL, så nu börjar det likna den VM-trupp som vi kommer att åka med till Tammerfors. Vi ser fram emot att visa upp oss på hemmaplan i Scandinavium på torsdag mot Schweiz. Det blir nyttiga dagar i Göteborg, då vi kan lära känna varandra vid sidan av isen, och även jobba med grunderna i spelet med tanke på att det är flera nya som kommer in. Den här veckan blir ett bra test inför VM med tufft motstånd och back-to-back-matcher i helgen, säger Sam Hallam i ett pressmeddelande från Svenska Ishockeyförbundet.

Annons

Sverige, som leder Euro Hockey Tour efter tre raka turneringsvinster, ställs mot Schweiz (torsdag, Scandinavium), Tjeckien (lördag, Brno) och Finland (söndag, Brno).

Här saknas innehåll

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons