Tredje raka för Öster

Publicerad 17 april 2017

Öster har fått en mycket bra start på säsongen i Superettan 2017. Under måndagen tog nykomlingen sin tredje seger på lika på matcher. Bortamatchen mot IK Frej slutade med Österseger 1-0.

I den första halvleken var det Frej som hade bollen men Öster som hade chanserna. I den 15:e matchminuten gjorde Jonathan Drott mål, assisterad av David Johannesson.

Östers ledning kunde ha varit större men resultatet stod sig halvleken ut. I andra halvleken skapade Frej mer och i matchminut 66 blev Jonathan Levi utvisad efter att ha gå in tufft i en närkamp. Levi fick rött kort direkt och Öster fick spela med tio man.

Frej var sedan mycket nära att göra mål, med både stolp- och ribbträff, men det blev inga fler mål i matchen. Därmed är Öster fortsatt obesegrat den här säsongen. Laget är nu serieledare i den haltande tabellen.