Tredje raka förlusten för Lakers

Karlstad • Publicerad 19 september 2019
Linus Högberg deppar.
Linus Högberg deppar.Foto: Fredrik Karlsson

Växjö Lakers föll på torsdagen borta mot Färjestad med 2-4. Förlusten innebär att laget fått stryk i de tre inledande omgångarna av SHL-spelet.

Växjö Lakers satte sig i ett 2-0-överläge efter den första perioden. Roman Horák och Martin Lundberg målade, båda i powerplay.

Under den andra perioden var det hemmalaget som stod för målfabrikationen.

Johan Ryno reducerade och Ville Leskinen kvitterade för Färjestad. Rynos balja kom i FBK:s powerplay och Leskinen precis efter att Lakers utvisning var över.

I den tredje perioden kröp sedan Färjestad närmare och närmare. Lakers var inte chanslöst men hemmalaget bättre.

Till slut fick också FBK utdelning. 3-2 pangade Linus Arnesson in med ungefär sju minuter kvar av ordinarie tid.

Färjestad avgjorde sedan när de i spel fem mot tre fixade 4-2.