unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tredje raka vinsten för Öster

Nicolas Mortensen gjorde två mål mot GAIS.
Nicolas Mortensen gjorde två mål mot GAIS.
Foto: Urban Nilsson

Öster har hittat storformen i superettan. Under lördagskvällen kom tredje raka segern efter en imponerande insats hemma mot GAIS.

Öster vann med 4–1 efter att det var 1–1 i paus på Visma Arena. Nicolas Mortensen gjorde matchens första mål efter bara åtta minuter, men bara sex senare kvitterade Richard Yarsuvat efter att ha utnyttjat en retur på sin missade straff.

I andra halvlek satte Mortensen tidigt sitt andra för kvällen och efter 55 minuter gjorde Petar Petrovic 3–1 på straff. Matchen sista målskytt blev Fredrik Lundgren som gjorde 4–1 med en nick.

Med tre nya poäng på kontot ligger Öster sexa i superettan. Det är bara tre poäng upp till J Södra på allsvensk kvalplats och trygga tio ner till GAIS på den negativa kvalplatsen.