Annons

Trojaprodukten skriver SHL–kontrakt med Lakers

Filip Eriksson har fått denna säsong, till stora delar, spolierad av en skada. De två kommande säsongerna kommer han att tillhöra Växjö Lakers SHL–lag.
Ishockey • Publicerad 13 mars 2023
Filip Eriksson har skrivit på för de två kommande säsongerna med Växjö Lakers.
Filip Eriksson har skrivit på för de två kommande säsongerna med Växjö Lakers.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Filip Eriksson valde inför denna vinter att flytta från Troja och Ljungby till spel med Växjö Lakers juniorlag. Under försäsongen imponerade den unge forwarden stort och fick dessutom SHL-debutera.

Sen kom en skada som har spolierat stora delar av detta hockey–år för 18–åringen. På söndagen meddelade Växjö Lakers att de har valt att kontraktera Filip Eriksson över de två kommande säsongerna.

Annons

– Filip fick möjligheten att visa upp sig i A-laget under träningsmatcherna och gjorde det på ett sätt som gjorde oss helt övertygade att han har en stor framtid som hockeyspelare. Det är inte ofta man ser en så ung spelare spela med sådan förståelse för spelet, säger Henrik Evertsson till Lakers hemsida.

För klubbens J20–lag har det blivit tio poäng på elva matcher och nu på slutet har han gjort comeback efter en längre skadefrånvaro. I framtiden får Lakersfansen chansen att stifta ytterligare bekantskap med den unge forwarden.

– Det känns overkligt att få skriva seniorkontrakt. Det är verkligen en dröm som man haft sedan barnsben som nu går i uppfyllelse, säger en glad Filip.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons