Tuff förlust för Växjö DFF

Stockholm • Publicerad 20 maj 2019
.
.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS

Under måndagskvällen spelade Växjö DFF en sista match innan VM-uppehållet. Laget hoppades på säsongens andra vinst, men så blev det inte. Däremot tog motståndarna Djurgården en efterlängtad seger med 3-0.

Matchen spelades på Stockholm Stadion och efter drygt 20 minuter haltade Nellie Karlsson av plan skadad. Cirka tio minuter senare gjorde Djurgårdens Olivia Schough 1-0. Hemmalagets andra mål kom efter 60 minuters spel och gjordes av Mia Jalkerud som dessutom gjorde 3-0 innan matchen var över.

Växjös säsongsinledning har varit tuff. Med sju spelade omgångar har laget bara vunnit en match. Under måndagskvällen tilldelades två Växjöspelare gula kort. De gick till Sandra Lindkvist och Amanda Persson.