Tung förlust för Vipers i cupsemifinalen

Växjö • Publicerad 25 januari 2023
Filip Stjernberg, Kalmarsund, och André Andersson, Växjö, i duell under det andra cupmötet.Foto: Per Magnusson

I returmötet i Svenska cupen föll Växjö Vipers mot Kalmarsund med uddamålet på hemmaplan med 2-3.

I potten låg en finalplats och allt skulle avgöras i Fortnox Arena. Efter det första mötet som slutade oavgjort var det Kalmarsund som skulle inleda bäst.

En bit in i matchen hade bortalaget en tvåmålsledning, men Vipers hämtade upp till 2-2 i den tredje perioden genom Anton Kidell och Ludwig Persson.

Med mindre än tio minuter kvar av matchen var det däremot Kalmarsund som skulle pricka in det avgörande 3-2 målet och gå segrande ur dubbelmötet.

Därmed tar cupäventyret slut för de regerande mästarna Vipers.