Tung Österförlust mot bottenlaget

Växjö • Publicerad 2 juni 2018

Östers IF har det fortsatt tungt i Superettan 2018. Under lördagen förlorade laget borta mot IK Frej Täby, som låg näst sist i tabellen.

Det var Öster som inledde mycket starkt och tog ledningen med 1-0 genom Admir Bajrovic i den nionde matchminuten. Men Frej Täby kom in i matchen ju längre den led och i matchminut 38 gjorde hemmalaget ett kvitteringsmål.

I den andra halvleken tog Frej Täby också ledningen efter bara några minuter. Tio minuter senare gjorde de även 3-1 på straff efter att bollen tagit på Jonathan Drott arm i straffområdet.

Drott fick med en kvart kvar att spela lämna planen skadad. På övertid gjorde Dragan Kapcevic ett reduceringsmål men det räckte inte i junisolen på Vikingavallen.

IK Frej Täby vann matchen med 3-2. Det var Östers tredje raka förlust, vilket är den första gången sedan 2014.