Annons

Tunga tapp för Öster inför avgörande cupmatch

I morgon kan Öster fixa avancemang till kvartsfinal i Svenska cupen. Men förberedelserna är inte problemfria inför bortamatchen mot Degerfors.
Växjö • Publicerad 1 mars 2019
Öster firar Gustav Ahrns avgörande mål mot Malmö FF.
Öster firar Gustav Ahrns avgörande mål mot Malmö FF.Foto: Lena Gunnarsson

Tränaren Christian Järdler kan räkna bort skadade trion Simon Helg, Joao Pedro och Jonathan Drott. Dessutom är David Johannesson avstängd och Månz Karlsson och Christian Ljungberg är osäkert startande eftersom de har varit sjuka i veckan.

– Vi åker till en väldigt svår bortamatch. Helt plötsligt förväntar sig alla att vi ska vinna. Det är ett skickligt lag och ett svårt motstånd, säger Christian Järdler om motståndarna Degerfors.

Annons

Pedro och Drott har ytterligare att par veckor kvar innan de kan vara med i full träning igen. Där är alltså seriepremiären i fara. Helg fick nyligen behandling och är troligtvis tillbaka i träning i nästa vecka. Öster kan också hoppas på Liridon Silka och Oliver Silverholt som är nära comeback.

I matchen mot Degerfors behöver klubben en poäng för att säkra avancemang till kvartsfinal. Det fina läget är resultatet av två 2–1-vinster mot allsvenska Falkenberg och Malmö FF.

– Jag tycker absolut inte att vi behöver be om ursäkt för vinsten mot Malmö. Jag tycker att vi genomför matchen på ett väldigt klokt sett utifrån våra förutsättningar. Det är klart att en sådan match och resultat ger en energiboost, men det skapar också stort förtroende bland spelarna för varandra. Det ger mycket och visar igen att vi har en hög högstanivå, säger Christian Järd.er.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons