Annons

Uppgifter: Källman på väg tillbaka till storklubben – i ny roll och om ett år

Jonas Källman kan ha klart med ett nytt jobb.
Om ett år.
Han uppges återvända till Pic Szeged och bli assisterande tränare.
Handboll • Publicerad 12 maj 2023
Jonas Källman.
Jonas Källman.Foto: AVDO BILKANOVIC

Det är Sportbladet som kommer med uppgifter om Växjöfostrade Jonas Källman. 41–åringen uppges bli assisterande tränare i den ungerska storklubben Pick Szeged.

Enligt samma tidning är det meningen att Michael Apelgren ska bli huvudtränare. Det märkliga i sammanhanget är att duon ska ta över klubben – nästa säsong och alltså inte nu till hösten.

Annons

Jonas Källman är välbekant med den klubb han kommer till. Växjökillen spelade där mellan 2014-2021 och har en läktare uppkallad efter sig i arenan. Sportbladet skriver vidare att det är oklart om Källman kommer att spela handboll eller inte under den säsong som kommer.

Året efter den pekar alltså mycket på att han blir assisterande tränare till Michael Apelgren i Pic Szeged.

Källman har en lång och framgångsrik karriär som spelare. Han lämnade Växjö och HF inför säsongen 2000/2001 och spelade då för Skövde i två år. Därefter har klubbarna hetat Ciudad Real, Atletico de Madrid, Skövde, Pick Szeged och Benfica.

Växjökillen spelade 223 landskamper och sköt 646 mål mellan 2001 och 2017.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons