Annons

Uppgifter: Östers IF på jakt efter isländsk back

Fotboll • Publicerad 2 augusti 2023
Enligt isländska uppgifter har Östers IF lagt bud på den 24-årige högerbacken Thorri Mar Thórisson, som spelar i KA Akuryeri som tidigare tränats av Srdjan ”Tufa” Tufegdzic.
Enligt isländska uppgifter har Östers IF lagt bud på den 24-årige högerbacken Thorri Mar Thórisson, som spelar i KA Akuryeri som tidigare tränats av Srdjan ”Tufa” Tufegdzic.Foto: EMMA WALLSKOG

Östers IF är på försvarsjakt under sommarfönstret.

Lånet på mittbacken John Stenberg från Phoenix Rising har avslutats och klubben har uttalat sig om att man letar efter en ersättare innan fönstret stänger den 31 augusti.

Annons

Men det verkar vara mer än en mittback i klubbens kikare.

Nu kommer nämligen uppgifter från isländska akureyri.net som säger att Östers IF visar intresse av den 24-årige högerbacken Thorri Mar Thórisson, som tillhör klubben KA Akureyri, en av klubbarna som Östers tränare Srdjan ”Tufa” Tufegdzic tidigare basat över.

Deras vägar hann dock aldrig korsas då ”Tufa” lämnade klubben innan Thórisson anslöt. Det återstår att se om de strålar samman den här gången istället.

Även isländska klubbarna Valur och KR Reykjavik ska ha visat intresse för Thórisson, som saknades i KA:s matchtrupp i helgens ligamatch mot HK Kópavogs och ska inte heller finnas med i truppen mot Dundalk i torsdagens Europakval.

Högerbacken har två år kvar på sitt kontrakt i KA Akureyri.

Filip ElgSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons