Annons

Växjö är huvudort i EM-ansökan

Publicerad 2 september 2016
Foto: Per-erik Sandebäck, Smålandsposten
Foto: Per-erik Sandebäck, Smålandsposten

Svenska Fotbollsförbundet har beslutat vid ett förbundsstyrelsemöte att utse Småland som kandidat för att arrangera fotbolls-EM för U19-pojkar. Om Sverige får mästerskapet kommer Växjö vara huvudort.

- Att vara arrangör av internationella mästerskap är en prioriterad fråga för Svenska Fotbollförbundet. Efter att ha arrangerat mästerskap på seniornivå vill vi nu ansöka om mästerskap på ungdomsnivå. Vi vet att mästerskap på hemmaplan betyder mycket sportsligt, ger inspiration och glädje och stimulerar det allmänna fotbollsintresset, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

Förutom Växjö är Värnamo, Ljungby och Myresjö aktuella spelorter där EM-slutspelet det gäller är för år 2019 eller 2020. I december utses värdnationen av UEFA:s exekutivkommitté.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons