Annons

Växjö arrangerar unikt dubbel-VM

Växjö • Publicerad 22 december 2022
Dam-VM 2022 arrangerades i Eriksson Arena där Sverige blev världsmästare på nytt. Nästa år är det dags för dubbla mästerskap.
Dam-VM 2022 arrangerades i Eriksson Arena där Sverige blev världsmästare på nytt. Nästa år är det dags för dubbla mästerskap.Foto: JONAS LJUNGDAHL

I våras arrangerades bandy-VM för damer i Eriksson Arena i Åby med gott resultat. Nu står det klart att Växjö kommun, Växjö & Co och Åby/Tjureda IF ska arrangera ett unikt dubbel-VM där herr- och dam-turneringen avgörs samtidigt 2023.

– Det är en historisk händelse att herr- och dam-VM arrangeras samtidigt. Det har aldrig hänt förut. Därför känns det extra stort, roligt och viktigt. Särskilt med tanke på världsläget och att vi behöver fortsätta lyfta den internationella bandyn. Och där tar Sverige lead nu, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

Annons

Mästerskapet spelas i Eriksson Arena i Åby den 28 mars-2 april 2023. Pär Gustafsson hyllar Växjö och Åby som ”tidigare visat på ett fantastiskt arrangörskap”.

– Vi ser fram emot att åter få välkomna bandyvärlden till oss och vi skall göra allt för en fantastisk upplevelse både på och utanför isen, säger Thomas Ekelius, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Växjö kommun.

Växjö kommun beslutade tidigare i december att kommunen, vid förfrågan, skulle ta på sig arrangörskapet. Kostnaden för evenemanget, mellan 2 och 2,6 miljoner kronor, tas från gemensam finansiering och avser i huvudsak logi, mat och logistik som bedöms gynna den lokala besöksnäringen. Samtliga partier i kommunfullmäktige röstade för att Växjö skulle arrangera VM om frågan kom. Vilket den alltså har gjort nu.

När dam-VM arrangerades i Åby i våras blev det svenskt VM-guld efter att landslaget finalbesegrat Norge med hela 12-0.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons