Växjö DFF är bäst i Småland

Växjö • Publicerad 27 maj 2018
Anna Anvegård och Sofia Johansson gjorde mål mot IFK Kalmar.
Anna Anvegård och Sofia Johansson gjorde mål mot IFK Kalmar.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö DFF fortsätter att vara Smålands bästa lag – även i allsvenskan. I söndagens hemmaderby mot IFK Kalmar vann man med 4–1.

Nyblivna landslagsanfallaren Anna Anvegård öppnade målskyttet efter bara några minuter. Och efter tolv spelade minuter nickade Nellie Karlsson in 2–0 till hemmalaget. Amanda Fredriksson reducerade efter 33 minuter och ställningen i paus var 2–1.

Avgörandet kom snabbt i andra halvlek. Jelena Cankovic satte 3–1 efter fem minuter och sju minuter senare gjorde Sofia Johansson sitt första mål i allsvenskan till 4–1. Det blev också slutresultatet för Växjö DFF som nu är fyra i allsvenskan.