Växjö DFF förlorade - inför tusentals åskådare

Växjö • Publicerad 27 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lena Gunnarsson

Piteå IF DFF vinner SM-guld i damernas allsvenska fotboll 2018. Laget vann lördagens avslutande match mot Växjö DFF inför 3 778 personer på LF Arena. Piteå krossade Växjö med 6-1.

Piteå, som inför matchen låg tvåa i tabellen på samma poäng som Rosengård, tog ledningen efter 21 minuter. Dryga kvarten senare kom också 2-0 till hemmalaget.

Anna Anvegård reducerade strax innan paus men guldjagande Piteå var det bättre laget och gjorde fyra mål i den andra halvleken. Hemmalaget skapade ett massivt tryck och Växjö hade svårt att ta sig över halva planen.

Inför omgången ledde FC Rosengård serien. Men laget förlorade mot tabelltrean Göteborg med 4-2 efter två sena mål, vilket innebär att Rosengård slutar trea i tabellen och att Göteborg tar den andra Champions League-platsen.